Appel Peren Crumble

Een verwarmend herfstrecept dat niet kan mislukken. Het perfecte ontbijt na een lange en koude ochtendwandeling, een luie zondagssnack op de bank of een feestelijk dessert.
Het is een traditie geworden om elk jaar samen met mijn ouders appels en peren te oogsten. Ik probeer ze altijd goed te bewaren zodat we er de hele winter van kunnen genieten, maar dat lukt niet altijd. Met als gevolg dat ik ineens 101 recepten moet bedenken om ze te verwerken voordat ze gaan rotten.
Deze crumble is een blijvertje.
Ingrediënten
3 appels
3 peren
een handvol dadels in kleine stukjes
2 eetlepels ahornsiroop
100 g havermoutvlokken
100 g amandelmeel
75 g veganistische boter
1/2 tl kaneel
1/2 tl gemalen kardemom
3 eetlepels kokosolie
kokosyoghurt of (veganistisch) ijs
enkele geraspte witte amandelen
Methode
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de appels en peren en snijd ze in stukken. Meng ze met de dadels, de helft van de ahornsiroop en de helft van de kruiden. Meng de havervlokken en het amandelmeel met de andere helft van de kruiden en voeg de vegan boter en de rest van de ahornsiroop toe. Meng tot het een kruimelig deeg wordt.
Vet een ovenschaal in met de kokosolie en doe de fruitmix erin. Strooi het deeg erover en zet het ongeveer 25 minuten in de oven.
Serveer de crumble met wat kokosyoghurt of (veganistisch) ijs en een paar grofgehakte witte amandelen.
Genieten!